• Kjøkkenhage

09/03/2017

Vi har en flott kjøkkenhagen.

I tillegg til grønsakshagen har vi forskjellige frukttrær rundt i barnehagen, og i år har det ene plommetreet gitt oss mange fantastisk gode plommer!

• 5 om dagen barnehage

10/09/2012

Høsten 2012 ble vi en 5 om dagen barnehage. Det betyr blant annet at vi har kuttet ut kaker og annet søtt til bursdagsfeiringene, og at vi serverer frukt og grønt til ALLE måltider. Vi ønsker å inspirere og motivere barna til å spise mer frukt og grønt. Vi vil bestille forskjellig frukt og bær og presentere barna for nye smaker.

Oppskrifter og inspirasjon til hva dere som foreldre kan gjøre hjemme finner dere på www.frukt.no
    På foreldremøtet i september vil alle forelder få litt informasjon om konseptet, samt noen små bøker om frukt og grønt som dere kan lese for barna deres hjemme.

• BURSDAGSFEIRING

09/03/2017

Vi ønsker ikke å ha fokus på mat når det er bursdagsmarkeringer, og velger derfor ikke å ha noe spesiell servering denne dagen. Barnet skal ikke ha med noe til barnehagen.
    Vi ønsker å ha fokus på BARNET denne dagen og sikrer dette på følgende måte:
    Barnet vil bli møtt med flagg når det kommer om morgenen,
    På døren inn til avdelingen henger det en plakat med bilde av bursdagsbarnet + en flott krone, slik at alle kan se hvem som har bursdag denne dagen.
    Barnet får velge farge på kronen sin, og hvordan den skal dekoreres
    Barnet får sitte på en egen dekorert bursdagsstol, eller bursdagspute
    Vi synger bursdagssang
    Barnet får åpne en bursdagsboks hvor det ligger mange forskjellig aktiviteter og velge mellom. Barnet velger hvilken aktivitet hun/han vil gjøre denne dagen. (
    Det kan være et eventyr, en sang, en lek,  sette halen på grisen, stolleken m.m)

• Måltidene

Frokost
    Vi serverer ferskt brød, knekkebrød og variert pålegg. 1-2 ganger i uken blir det servert havregrøt.
    Frokostserveringen er fra kl 07.30 - 08.30

Lunsj
    1-2 dager i uken blir det servert varmmat (se mnd meny)
    Vi har ferskt brød, variert pålegg og alltid noe grønt :)

Frukt
    I tillegg til frukt og grønnsaker (sesongens frukt og grønt + noen nye spennende smaker) serverer vi Biola med havregryn og /eller  brød, knekkebrød og variert pålegg.